Nu vågar vi prata om utmattningssyndrom

Nu vågar vi är ett initiativ av Mindler där vi vill få människor att börja prata om sin psykiska hälsa. Nedan kan du läsa berättelser från människor med erfarenhet av utmattning och utbrändhet:

”Jag önskar att jag hade kunnat göra en tidsresa”

Jag önskar att jag hade kunnat göra en tidsresa, för att besöka mig själv som barn. Och på något magiskt sätt fylla lilla mig med en stark..

Vem är jag som drabbas av utmattningssyndrom?

Vem är jag som drabbas av utmattningssyndrom? Maria om stress. När började du känna dig stressad? I stort sett under hela mitt yrkesverksamma liv som..

Vera om sin utmattning

När kände du att något var fel?– Redan 2015 kom den stora tröttheten från ingenstans. Men inte förrän mars 2016 blev jag sjukskriven. Mitt äldsta..

”Jag kände mig som ett hopplöst fall som inte gick att göra något åt.”

När kände du att något var fel? Jag kände i tidiga tonåren att något inte stämde riktigt med min hälsa, mitt psyke och mitt mående. Vilka symptom var..

UtmattningsFRI

UtmattningsFRI av Kinga Andersson Att drabbas av utmattningssyndrom är fruktansvärt jobbigt och jag önskar att ingen skulle behöva gå igenom detta...

Sofia om sin utmattning

Sofia om sin utmattning När kände du att något var fel? Det kom som en smäll, en blixt från klar himmel. Det var som att någon slog mig i bakhuvudet med..

”Utmattning stod på sjukskrivningen. Jag förstod inte varför.”

Carina Wallberg om sin utmattning. Hur och när märkte du att något var fel? – När jag tittar tillbaka hade jag under lång tid anat att något inte..

Min brors utmattningresa

Utmattning drabbar flest kvinnor, men även män. Alexanders syster, Michaela, ville återberätta hennes brors utmattningresa på ett annat sätt, i form av..

Utmattningen är inte individens fel

Isabel Boltenstern Alla utmattningsberättelser börjar likadant: ”jag är en högpresterande person, har alltid älskat att sträva efter högt uppsatta..

”Jag har bara kört på och gett 150% konstant”

Nina Det är snart två år sedan jag kraschade i utmattning och idag kan jag faktiskt känna en tacksamhet över att jag kraschade. Inte över utmattningen i..

“Jag levde för målen. Jag levde för framgången. Men jag levde inte.”

Victoria Särvegård drabbades av utmattningssyndrom, endast 26 år gammal. Idag arbetar hon som stressrådgivare och avspänningspedagog samt är grundare av..

Stressfrid – för att bidra med medvetenhet, acceptans och förståelse för sjukdomen utmattningssyndrom.

Linda Henriksson För två år sedan blev jag sjuk med utmattningssyndrom. Mitt liv rasade och det tog lång tid innan jag accepterade att jag drabbats av..

Under december uppmärksammar vi utmattningssyndrom

Under December kommer vi att uppmärksamma utmattningssyndrom. Bara i Sverige insjuknar i genomsnitt 36 000 personer varje år till följd av utmattning och ju..

Relaterade faktaartiklar