Övrig info

”Jag kämpar fortfarande men de bra dagarna blir allt fler”

Min historia med psykisk ohälsa började när jag gick i årskurs 6, i år tog jag studenten. Det finns ingen riktig klar anledning/orsak till att jag..

Hur säkerställer Mindler vårdkvalitet?

Mindler är en del av primärvården i Sverige. Det innebär att vi har ett statligt uppdrag att vara en första instans dit människor kan vända sig för..

Jenny Ann om sin resa till barn

Min resa till barn startade 2012 när jag blev gravid första gången. Vi hade precis gift oss och det var precis så där romantiskt och bra tajmat som man..

Caroline Norbelie om stresshantering och prestationspodden

Caroline Norbelie om stresshantering och prestationspodden. Berätta om dig själv, din ”relation” till stress och hur du arbetar med..

Vi har skrivit en bok om psykisk ohälsa tillsammans med våra psykologer

Forskare befarar att de med psykisk ohälsa mår sämre av den pågående Covid-19 pandemin. Även om oro är naturligt, finns det risk att..

OCD rankas som den tionde mest handikappade diagnosen.

När man kikar på den internationella sammanställningen av sjukdomar som leder till allvarlig funktionsnedsättning (både psykiska och kroppsliga) så har..

Nytt IKBT-program för att hjälpa människor med krisreaktioner

Nytt IKBT-program för att hjälpa människor med krisreaktioner I och med rådande situation har vi märkt en ökad efterfråga på våra tjänster. Många..

Hur hjälper jag äldre släktingar och vänner under krissituationen

Äldre människor har inte alltid samma tillgång till medier och kanaler för information som den yngre generationen. Därför kan du hjälpa till med att..

Så klarar du av att arbeta hemifrån under isoleringen

När du ska arbeta hemifrån bör du vara noga med att strukturera upp dagen. Planera in pauser, lunchrast och gå upp i tid, sätt på dig kläder och gör..

Hur klarar man social distansering tillsammans med sina barn?

Förklara för barnen att den här isoleringen inte kommer att pågå för evigt. Livet kommer att återgå till det normala men att du inte riktigt vet när...

Vad ska man säga till sina barn under kristider?

I tider som dessa när alla är oroliga är det många som undrar vad man ska säga till barnen för att de inte ska bli rädda. Många försöker att mörka..

När livet vänds upp och ner

När livet vänds upp och ner När livet vänds upp och ner kan det vara betydelsefullt att få professionellt samtalsstöd. Tyvärr erbjuds inte det alltid..

Mindler+Mysafety i kampen mot näthat

Mindler blir en del av Mysafetys näthatsförsäkring 2020 är året då Mindler blir en del av Mysafetys näthatsförsäkring. Detta innebär att alla som har..

Frida Trönnberg: Sprid Hashtaggen #alltserfintut

Jag heter Frida och är en av de 100 kvinnor som under hashtaggen #alltserfintut berättar om min förlossningsskada och den kamp jag har fört mot sjukvården..

Onlineföreläsning om depression – 30 januari – 19.30-20.30

Onlineföreläsning om depression Den 30 januari 2020 19.30-20.30 kommer vår psykolog Emma Wallin att hålla en onlinefäreläsning om depression som sänds..

Onlineföreläsning om förlossningsdepression

Vill du lära dig mer om förlossningsdepression? Den 1a November kommer vår expertpsykolog inom ämnet: Kaisa Hope att hålla ett webinar inom ämnet...

Mamma till mamma hjälper nyblivna och blivande föräldrar

Bli medmamma Vill du göra något för att stötta mammor som mår psykiskt dåligt Vill du göra något för mammor som mår dåligt i samband med att de har..

Mindler lanserar ny app

Ny app lanserad Mycket har hänt sedan vi lanserade Mindler i maj förra året. För att nämna några milstolpar; vi har passerat 30 000 genomförda..

Mindler en ny tjänst mot psykisk ohälsa

Mindler är en ny tjänst mot psykisk ohälsa Mindler är Sveriges första renodlade eHälsotjänst mot psykisk ohälsa, som finansieras av Landstinget,..

Bara 1 av 10 tror det är lätt att få hjälp vid psykisk ohälsa

Hjälp vid psykisk ohälsa ”Vår vision är att det ska vara lätt att få hjälp vid psykisk ohälsa” Söker du hjälp för psykisk ohälsa? Mindler är..

Mindler startar samarbete med AjaBajaCancer

Mindler startar samarbete med AjaBajaCancer Psykologstöd för familjer med cancerdrabbade barn Mindler startar nu ett samarbete med den ideella föreningen..

Studenter extra utsatta gällande psykisk ohälsa

1 av 2 studenter upplever psykisk ohälsa Studier visar att studenter är extra utsatta vad det kommer till psykisk ohälsa. Enligt en ny sammanställning av..

Mindler + MindShift på Almedalen 2019

Vi på Mindler är stolta att berätta att vi tillsammans med Mindshift nästa vecka kommer att prata om psykisk ohälsa på Almedalen. Mindshift är ett..