Din resa mot mental hälsa börjar här

Du är här, redan på väg i rätt riktning. Nu är våra psykologer redo att hjälpa dig vidare. Såhär går det till.

Ladda ner appen Ladda ner appen Ladda ner appen

1. Ladda ner appen

Ladda ner appen och skapa ett konto. Du kommer att få svara på ett par frågor om hur du känner dig just nu.

Ladda ned appen här

2. Boka ett videomöte

Välj en psykolog och en tid som passar dig. Eftersom vi är en del av primärvården kostar ett besök hos oss som ett vanligt vårdcentralbesök. Du kan även betala med frikort.

Våra psykologer

3. Träffa din psykolog

När det är dags för ditt samtal ansluter du till videomötet i appen. Det första samtalet är alltid ett bedömningssamtal. Du får då berätta hur du mår, vad du söker hjälp för och psykologen gör en bedömning om Mindler är rätt behandlingsalternativ för dig.

4. Vad händer sen?

Om Mindler är rätt alternativ för dig, kommer du och din psykolog att tillsammans skräddarsy en behandlingsplan som möter det du behöver hjälp med. Mellan samtalen med din psykolog arbetar du på egen hand med material i appen. Du lär dig mer om dina besvär och gör övningar som hjälper dig framåt. Det här är en viktig del i din behandling – men du kan vara lugn, din psykolog kommer att guida dig genom allt du behöver veta.

Scrolla ned

Behandling hos Mindler

Det finns olika behandlingsformer inom psykologin. Hos Mindler utgår alla psykologer från behandlingsformen KBT. En behandling består av videosamtal med en psykolog och eget arbete med material och övningar i appen. Detta kallar vi för Blended Treatment, vilket ger dig en möjlighet att spela en aktiv roll din terapi både utanför och under samtalen med din psykolog.

Klurigt ord:

KBT står för kognitiv beteendeterapi och är ett samlingsnamn för terapier där du tränar på att använda nya beteenden och tankemönster – med syftet att tänka och bete sig på ett annat sätt. “I”-et i IKBT står för att behandlingen är internetbaserad.

Exempel på områden där KBT och Blended-treatment fungerar bra:
Olika typer av ångest
Vid depression
Vid stress
Vid fobier


Några vanliga frågor

Nedan svarar vi på de vanligaste frågorna som vi brukar få. Det går alltid att kontakta oss genom chatten som du finner nere till höger.

Vad kommer att hända under mitt första psykologbesök?

Ditt första besök är ett bedömningssamtal där din psykolog tar reda på om Mindler är rätt vårdinstans för dig. Under besöket kommer din psykolog att ställa dig en del frågor och du får möjlighet att berätta vad du söker hjälp för. Om ni går vidare kommer din psykolog att lägga upp en behandlingsplan för dig. Du kommer att få fortsätta med samma psykolog genom hela behandlingen.

Läs mer om vad du kan söka hjälp för hos Mindler.

Hur fungerar era självhjälpsprogram?

I vår app hittar du ett stort antal IKBT-program (IKBT = internetbaserad kognitiv beteendeterapi) som du kan jobba med mellan videosamtalen med din psykolog. IKBT-programmen är skrivna av psykologer och anpassade för olika typer av besvär, som stress, depression, oro och social ångest.

För att få tillgång till våra IKBT-program bokar du ett möte med någon av våra psykologer som hjälper dig vidare.

Läs mer om IKBT – internetbaserad KBT

Hur ofta kan du använda Mindler?

Det går som tidigast att boka ett nytt besök dagen efter ditt besök.

Se fler frågor och svar