Din resa mot mental hälsa börjar här

Du är här, redan på väg i rätt riktning. Nu är våra psykologer redo att hjälpa dig vidare. Såhär går det till.

How-it-works-Swe-1-1

1. Ladda ner appen

Ladda ner appen och skapa ett konto. Du kommer att få svara på ett par frågor om hur du känner dig just nu.

så fungerar det

2. Boka ett videomöte

Välj en psykolog och en tid som passar dig. Eftersom vi är en del av primärvården kostar ett besök hos oss som ett vanligt vårdcentralbesök. Du kan även betala med frikort.

How-it-works-ENG-3

3. Träffa din psykolog

När det är dags för ditt samtal ansluter du till videomötet i appen. Det första samtalet är alltid ett bedömningssamtal. Du får då berätta hur du mår, vad du söker hjälp för och psykologen gör en bedömning om Mindler är rätt behandlingsalternativ för dig.

How-it-works-ENG-4

4. Vad händer sen?

Om Mindler är rätt alternativ för dig, kommer du och din psykolog att tillsammans skräddarsy en behandlingsplan som möter det du behöver hjälp med. Mellan samtalen med din psykolog arbetar du på egen hand med material i appen. Du lär dig mer om dina besvär och gör övningar som hjälper dig framåt. Det här är en viktig del i din behandling – men du kan vara lugn, din psykolog kommer att guida dig genom allt du behöver veta.

relationship-problems-470x350-1

Skrolla ner

illustration-depression-articles-2-4 3

Behandling hos Mindler

Det finns olika behandlingsformer inom psykologin. Hos Mindler utgår alla psykologer från behandlingsformen KBT. KBT står för kognitiv beteendeterapi och är ett samlingsnamn för terapier där du tränar på att använda nya beteenden och tankemönster. En behandling hos Mindler består av videosamtal med en psykolog och eget arbete med material och övningar i appen. Detta brukar kallas för blended treatment. Exempel på områden där KBT och blended treatment fungerar bra:

Några vanliga frågor

Nedan svarar vi på de vanligaste frågorna som vi brukar få. Det går alltid att kontakta oss genom chatten som du finner nere till höger.

Hur fungerar era självhjälpsprogram?

När du går i behandling hos Mindler får du arbeta med IKBT-program i appen (IKBT = internetbaserad kognitiv beteendeterapi). Vi har en mängd program som tagits fram för att hjälpa vid olika psykologiska besvär, som ångest, nedstämdhet eller problem med självkänslan. Du får lära dig mer om dina besvär och göra övningar för att hitta strategier och verktyg som hjälper just dig. 

Forskning har visat att IKBT ger lika god effekt som behandling ansikte mot ansikte så ditt arbete med programmen är en mycket viktig del av din behandling.

Läs mer om IKBT – internetbaserad KBT

Hur ofta kan jag använda Mindler?

Hur ofta ni ska träffas kommer du och din psykolog överens om tillsammans, men det bör gå minst en vecka mellan mötena för att du ska hinna tillgodose dig behandlingen.

Vad kommer att hända under mitt första psykologbesök?

Ditt första besök är ett bedömningssamtal där din psykolog tar reda på om Mindler är rätt vårdinstans för dig. Under besöket kommer din psykolog att ställa dig en del frågor och du får möjlighet att berätta vad du söker hjälp för. Om ni går vidare kommer din psykolog att lägga upp en behandlingsplan för dig. Du kommer att få fortsätta med samma psykolog genom hela behandlingen.

Läs mer om vad du kan söka hjälp för hos Mindler.