Kom igång i tre enkla steg

På den här sidan förklarar vi hur du gör för att påbörja din psykologbehandling hos Mindler.

Ladda ned appen direkt Ladda ned appen direkt Ladda ned appen direkt

1. Ladda ned appen

Ladda ned appen och logga in med BankID. Därefter får du svara på några frågor om ditt aktuella mående.

Ladda ned appen här

2. Boka ett besök

Utifrån dina svar kommer du att få förslag på psykologer och lediga tider. Du väljer själv vilken psykolog och tid som passar dig.

3. Besöket genomförs

Vid tidpunkten för ditt besök ringer din psykolog upp dig i appen. Psykologen gör en bedömning och tillsammans diskuterar ni behandlingsalternativ. IKBT-program finns tillgängliga i appen dygnet runt för att hjälpa dig mellan mötena.

Scrolla ned

Samtal och behandling

När du bokar ditt första samtal sker först ett bedömningssamtal. Du får då berätta vad du söker hjälp för och din psykolog gör en bedömning om Mindler är rätt för just dig och dina besvär. Om ni väljer att gå vidare med en behandling föreslår psykologen en behandlingsform. Psykologen kan också föreslå en terapiform som andra än Mindler erbjuder, om den passar bättre för de besvär du söker för.

I vår app hittar du självhjälpsprogram (så kallade IKBT-program) som du kan arbeta med på egen hand eller i kombination med den psykologledda behandlingen. Vi har flertalet program som är inriktade på olika psykiska åkommor så som exempelvis stress, hälsoångest och depression. Programmen blir tillgängliga efter ditt första psykologsamtal.

Några vanliga frågor

Nedan svarar vi på de vanligaste frågorna som vi brukar få. Det går alltid att kontakta oss genom chatten som du finner nere till höger.

Vad kommer att hända under ditt första psykologbesök?

Ditt första besök är ett bedömningssamtal där din psykolog tar reda på om Mindler är rätt vårdinstans för dig. Under besöket komma din psykolog att ställa dig en del frågor och du får möjlighet att berätta vad du söker hjälp för. Om ni går vidare kommer din psykolog att lägga upp en behandlingsplan för dig. Du kommer att få fortsätta med samma psykolog genom hela behandlingen.

Läs mer om vad du kan söka hjälp för hos Mindler.

Hur fungerar våra självhjälpsprogram?

I vår app hittar du ett stort antal självhjälpsprogram (så kallade IKBT program) som du kan genomföra själv eller i kombination med den psykologledda behandlingen. Vi har ett stort antal program som är fokuserade på specifika problemområden som exempelvis ångest, depression, fobier, aggressionsproblem m.m.

För att få tillgång till våra IKBT program måste du först boka ett möte med någon av våra psykologer som hjälper dig att välja rätt program.
Läs mer om IKBT – internetbaserad KBT

Hur ofta kan du använda Mindler?

Det går som tidigast att boka ett nytt besök dagen efter ditt besök.

Se fler faq