Hur fungerar det att träffa en psykolog hos Mindler?

Hos oss arbetar över 300 psykologer som du kan träffa direkt i vår app via videosamtal eller chatt. Vi är en del av primärvården och därför kostar ett samtal med någon av våra psykologer som ett vanligt vårdcentralbesök. Du betalar 100 kronor tills att du har kommit upp i det frikortsgrundande beloppet som gäller i din region.

På den här sidan förklarar vi hur det fungerar att träffa en psykolog hos oss.

Kom igång i tre enkla steg

1. Ladda ned appen

Efter att du har laddat ned vår app får du välja hur du vill träffa din psykolog. Därefter svarar du på några frågor om ditt mående.

2. Boka ett besök

Vid videosamtal väljer du mellan lediga tider och psykologer. Vid chatt väljer du en drop-in tid med någon av de psykologer som är aktiva just nu.

3. Besöket genomförs

Träffar du din psykolog via videosamtal loggar du in i appen vid tidpunkten för ditt möte. Vid chatt startar samtalet direkt när det är din tur i kön.

Några vanliga frågor

Nedan svarar vi på de vanligaste frågorna som vi brukar få. Det går alltid att kontakta oss genom chatten som du finner i nere till höger.

Hur fungerar våra självhjälpsprogram?

I vår app hittar du ett stort antal digitalt baserade terapiprogram (så kallade IKBT program) som du kan genomföra själv eller i kombination med den psykologledda behandlingen. Vi har ett stort antal program som är fokuserade på specifika problemområden som exempelvis ångest, depression, fobier, aggresionsproblem, mm.

För att få tillgång till våra IKBT program måste du först boka ett möte med någon av våra psykologer och sen hjälper hen dig att välja rätt program.

Läs mer om IKBT

Vad kommer att hända under ditt första psykologbesök?

Under ditt första besök hos Mindler kommer din psykolog att ställa dig en del frågor och du får möjlighet att berätta vad du söker hjälp för. Ni bestämmer sedan om Mindler är rätt för just dig och lägger sedan upp en behandlingsplan. Du kommer att få fortsätta med samma psykolog genom hela behandlingen.

Hur ofta kan du använda Mindler?

Det går som tidigast att boka ett nytt besök dagen efter ditt besök.

Hur går en KBT-behandling till?

Efter ditt första bedömningssamtal kommer du att få genomgå en KBT behandling tillsammans med din psykolog. Vanligtvis brukar en behandling pågå 8-12 sessioner men både längre och kortare behandlingar förekommer.

Nedan ser du en video som förklarar med ingående hur KBT fungerar.

Läs om KBT.

 

 

I denna video förklarar vi vad KBT är, vem som kan bli hjälpt av det och hur en KBT behandling hos Mindler fungerar: