Nu vågar vi prata om OCD

Nu vågar vi är ett initiativ av Mindler där vi vill få människor att börja prata om sin psykiska hälsa. Nedan kan du läsa berättelser från människor med erfarenhet av ADHD. Dela gärna den här sidan och sprid hashtaggen #nuvågarvi på sociala medier.

”Mitt mående har lett till isolering och att jag inte klarat av att jobba”

När jag var tretton år fick min mamma cancer och i samband med det kom min första stora tvångstanke. Jag tänkte ”jag vill att hon ska dö”. Det var..

”Jag hade en rädsla att familjen skulle försvinna, och jag skulle bli ensam kvar.”

Elin berättar om sina tidigare tvångstankar. När upptäckte du att du hade symptom på OCD?– Jag hade en ångestproblematik redan i början av..

Onlineföreläsning om OCD/tvångsyndrom

Onlineföreläsning om OCD/tvångsyndrom med Louise Lind Den 30/6 är du välkommen till Mindlers onlineföreläsning om OCD/tvångssyndrom som kommer hållas..

”Mitt tvångsbeteende blev väldigt snabbt ohållbart”

Sofia har svarat på några frågor om sina tvångstankar. När upptäckte du att du hade symptom på OCD?– Jag var tolv år när jag började utveckla..

”Det är ett fängelse att ha såna här tankar”

Anonym om sin diagnos tvångssyndrom. Jag visste först inte att det var OCD och tvångstankar men mitt första minne var att jag kände att jag behövde..

Sanna om sina tvångstankar.

Sanna har svarat på några frågor om sina tvångstankar. – När upptäckte du att du hade symptom på OCD?Det började redan i tidiga tonåren, även om..

”Livrädd om kvällarna grät jag mig till söms.”

Emelie om att leva med tvångssyndrom. När jag var 10 år omkom min pappa i en bilolycka. Det var då som mina tvångstankar, tvångshandlingar och..

I juni uppmärksammar vi OCD

I juni uppmärksammar vi tvångssyndrom (OCD). Cirka 2-3 procent , alltså runt 250 000 människor i Sverige har OCD. De flesta får diagnosen redan som barn..

Relaterade faktaartiklar