Nu vågar vi prata om förlossningsdepression

Nu vågar vi är ett initiativ av Mindler där vi vill få människor att börja prata om sin psykiska hälsa. Nedan kan du läsa berättelser från människor med erfarenhet av förlossningsdepression. Dela gärna den här sidan och sprid hashtaggen #nuvågarvi på sociala medier.

Therese Ekdell – Jag och Gustav

”Ditt barn behöver äta var tredje timme. Du behöver väcka ditt barn var tredje timme dygnet runt. Ditt barn sover så pass mycket för att ditt barn inte..

”Jag ville lämna tillbaka honom på BB och få tillbaka mitt gamla liv.”

Jag minns hur jag satt i soffan och tittade på Nyhetsmorgon. Jag ammade min son som var sex månader gammal. Plötsligt dök en tjej upp i rutan som satte ord..

Michaela Wallin – min förlossningsdepression

”Det är som att åka i en bil där varenda lampa på hela instrumentbrädan plötsligt börjar blinka i takt och otakt. Ratten svarar inte upp på dina..

Jag kände ingen stark kärlek till min bebis men jag vågade inte berätta det för någon

Jag och min sambo träffades sommaren 2015. Vi dejtade under några månader och bestämde oss i slutet av oktober att vi skulle bli ett par. Vi bodde då i..

Sheila Arnell om förlossningsrädsla och moderskap

Vad är din historia när det kommer till graviditet och förlossning?Jag hade ingen aning om något inför att jag skulle föda vår dotter. Det var nog en..

”Det känns som jag är allergisk mot småbarnstiden”

Det känns som jag är allergisk mot småbarnstiden. Somliga besvär har jag haft alltid, men blivit värre pga faktorerna som omger mig. Att vara känslig..

När drömmen blir till en mardröm

Jag fick förlossningsdepression med båda mina barn. Det är fortfarande många bland mina vänner och i min släkt som inte vet om det. Det var jättejobbigt..

”Må inte dåligt i onödan, sök hjälp.”

Kvinnan som har svarat på frågorna har valt att vara anonym. När förstod du att du hade drabbats av förlossningsdepression och vilka symptom hade..

Facebookgruppen mamapower har hjälpt som stöd

Jag har hela livet levt med ångest men jag har aldrig låtit det hindra mig från att göra det jag vill här i livet. När jag blev gravid så var jag..

Anna Bursell – Att bli skadad inifrån och ut

Att få börja om på livets botten när man har fått den största uppgiften och gåvan, att ta hand om ett oskyldigt barn som föds in I en traumatisk..

Vad var jag för kvinna som inte ens kunde föda barn?

Med första barnet hade jag en tuff graviditet och gick över 12 dagar. Depressionen började redan under graviditeten. Vad var jag för kvinna som inte ens..

Relaterade faktaartiklar