Nu vågar vi prata om ADHD

Nu vågar vi är ett initiativ av Mindler där vi vill få människor att börja prata om sin psykiska hälsa. Nedan kan du läsa berättelser från människor med erfarenhet av ADHD. Dela gärna den här sidan och sprid hashtaggen #nuvågarvi på sociala medier.

Förlåt mig alla elever

Ett öppet brev från en gymnasielärare med ADHD som älskar sitt jobb men har svårt, precis som ni, att ibland få det att gå runt.  Jag ser när ni..

När allt bara faller på plats

När allt bara faller på plats Av: Fredrik Bergström Många ägnar lång tid med att se tillbaka på sitt liv när de fått diagnosen ADHD. Det gjorde..

ADHD UTAN MEDICIN

ADHD UTAN MEDICINMalin Sahlén Den 31 Mars 2015 grundades Facebookgruppen ”ADHD Utan Medicin”. Jag som grundat gruppen heter Malin Sahlén och jag fick..

”Adhd är inte en superkraft för alla”

Vendela Zanden Jag hör folk prata om att ADHD har en massor av fördelar, man har ett ”starkt driv”, en häftig intensitet i det man påbörjar och kan..

”En vilsen själ i en stor värld med möjligheter jag inte riktigt kunnat hitta.”

Jimmy Striger Jag har under hela mitt liv känt mig lite utanför, som en vilsen själ i en stor värld med möjligheter jag inte riktigt kunnat hitta. Som..

”Han som varit social och full av idéer ville bara ligga hemma i sängen.”

Föräldern vill vara anonym med sin historia. Min tolvåriga son fick sin ADHD-diagnos för snart två år sedan. Det finns så mycket jag vill skriva om..

”Din son har ADHD och han ska självklart medicineras.”

Linda Brolins historia om sin sons ADHD Jag tittade ut genom fönstren på BUP och försökte ta in orden läkaren mitt emot mig sa. ”Din son har ADHD och..

Webinar 27 november om ADHD

Webinar 27 november om ADHD Vill du lära dig mer om ADHD? Den 27onde november klockan 11.00-12.00 kommer vår psykolog Mim Gavel att hålla ett webinar inom..

”Vi har levt med varandra i 22 år.”

Angela Engström 1997 fick jag diagnosen DAMP. Jag var 4 år gammal och det var tydligen uppenbart att något inte var riktigt som det skulle. Jag hade..

”Du kan inte vara duktig i skolan om du har ADHD.”

– När hoppade du av läkarprogrammet? – Nej, alltså jag läser fortfarande till läkare. – Jaha, hur mycket har du kuggat? Läkaren på ADHD..

Relaterade faktaartiklar