Psykolog & terapi i Stockholm

Psykologer i Sverige

Vi kan hjälpa dig i Stockholm

Letar du efter en psykolog som praktiserar i Stockholm? Då kan Mindler vara den snabbaste och enklaste vägen till hjälp.

  • Videosamtal

  • Ingen väntetid

  • 100kr kr per samtal & frikort gäller

  • Välj bland 200+ legitimerade psykologer

  1. Klicka på "Boka ett möte"

  2. Ladda ner vår app

  3. Välj en psykolog & tid som passar dig.

Psykologer som arbetar i Stockholm

Vi har flera psykologer som kan hjälpa dig

Prata med en psykolog i Stockholm

Vill du träffa en psykolog i Stockholm står du i stort inför tre val:

1. Träffa en psykolog via din vårdcentral. Det första är att vända dig till din vårdcentral. Via din vårdcentral har du rätt att få psykologhjälp men på många håll i landet råder det psykologbrist vilket innebär att det kan dröja innan du får hjälp.

2. Boka en privat psykolog. Det andra alternativet är att vända dig till en privat psykologmottagning. Detta innebär att du i de flesta fall kommer att få träffa en psykolog fortare än om du vänder dig till vårdcentralen men det innebär också att prislappen kommer att höjas rejält. Att träffa en psykolog på privat mottagning kostar cirka mellan 1000-1500 kronor per besök.

3. Träffa en psykolog digitalt via Mindler. Det tredje alternativet är att träffa en psykolog via videosamtal. Detta innebär att du kan träffa en psykolog vare sig du befinner dig i Stockholm, på semester i Alperna eller i sommarstugan på Gotland. Du betalar 100 kronor per besök oavsett. Oftast får du träffa någon samma dag som du söker hjälp. Allt du behöver är tillgång till internet. Hos oss kan du träffa en psykolog utan långa väntetider och du betalar alltid vanlig patientavgift.

KBT i Stockholm

KBT, eller kognitiv beteendeterapi, är ingen enskild form av terapi utan snarare ett brett fält som inbegriper många olika typer av behandlingsformer.

Alla psykologer som är anslutna till Mindler är legitimerade KBT-psykologer. KBT står för kognitiv beteendeterapi och detta är en bevisad effektiv behandlingsform mot en rad psykologiska åkommor. Kognitiv beteendeterapi är egentligen inte en enskild terapiform utan mer av ett samlingsbegrepp för ett större spektra av terapiformer. KBT fokuserar på att utmana ohjälpsamma tankemönster och attityder. Det har en bevisad positiv effekt mot bland annat depression, ångest, PTSD, tics, ätstörningar, fobier, missbruk och panikångest . KBT tar sin inspiration delvis från österländsk meditation, såsom exempelvis mindfulness, men också från västerländsk beteende- och psykoterapi. Vad som är gemensamt för KBT är att det, enkelt sagt, framförallt handlar om tankemässigt härledda sätt att förebygga kroppsliga reaktioner och tankeprocesser.

I Stockholm finns ett stort antal legitimerade och erfarna KBT psykologer. Om du vill genomgå kognitiv beteendeterapi utan att besöka en mottagning kan du göra detta genom videosamtal med en psykolog i vår app.

Denna terapiforms kognitiva, indirekta karaktär har gjort kognitiv beteendeterapi mycket populärt under de senaste åren, då det ger den som får behandlingen mer insyn i hur kroppens psykologiska och fysiologiska processer är sammankopplade. Stockholm är naturligtvis inget undantag – i vår huvudstad så slog snarare kognitiv beteendeterapi igenom tidigare än i resten av landet. Detta är fortsatt tydligt då de senaste tillskotten inom KBT (förslagsvis mindfulness) gjorde sin Sverige-debut i just Stockholm.

Psykologyrket i Stockholm

Stockholm är en av de städer som har flest psykologer i hela Sverige, inte endast i absoluta tal utan även per capita. I Stockholm finns det ungefär 3000 verksamma psykologer. Psykologmottagningarna i Stockholm är positionerade i innerstan men även ute i förorterna.

Anledningen till att Stockholm har attraherat så pass många kompetenta psykologer är inte bara för att det är Sveriges största stad utan även för att Stockholm har en lång historia av utbildning inom psykologi. I Stockholm kan du läsa psykologprogrammet på Stockholms universitet och på Karolinska institutet vilket är en fem år lång utbildning för att bli en legitimerad psykolog. Stockholm ligger dessutom nära Uppsala som i allmänhetens ögon anses som den svenska psykologins ursprungsstad.

Privata neuropsykiatriska utredningar i Stockholm

Mindler erbjuder privata adhd, add & autism utredningar i Stockholm. – Adress: Sankt Göransgatan 84, Kungsholmen (närmsta tunnelbana Fridhemsplan).

Läs mer generellt om neuropsykatriska utredningar här. Läs mer om privat ADHD utredning i Stockholm här.

FAQ:

Vad är Mindler? Mindler är Sveriges största digitala psykologmottagning. Hos oss kan du träffa en psykolog via videosamtal. Vi har över 200+ legitimerade psykologer som arbetar hos oss och därför kan vi erbjuda dig en psykologtid utan väntetid. För dig som bor i Stockholm och vill träffa en psykolog på primärvårdsnivå är Mindler ett digitalt alternativ till din lokala vårdcentral.

Fakta om Stockholm:

Län: Stockholms län Befolkningsmängd: 975 551 (2020) Kommun: Stockholms kommun

Var kan du som lider av psykisk ohälsa i Stockholm vända dig?

Organisationer:

Akut hjälp:

  • 112

  • 1177 Vårdguiden på telefon

  • Socialtjänsten

Läs mer på Stockholm kommuns hemsida

Psykologer som arbetar i Stockholm