Privat ADHD utredning i Stockholm

Slipp långa väntetider och få tid inom ett par dagar för en privat ADHD-utredning i Stockholm via Mindler.

Mindler-ADHD

Boka ADHD-utredning i Stockholm

Boka en kostnadsfri konsultation (10-15 min).

Efter att du legitimerat dig med BankID kommer du till kalendern med lediga tider.

Vad innebär en ADHD-utredning?

ADHD-utredningar utförs vanligtvis antingen via regionen eller via privata mottagningar. Ibland kallas dessa för neuropsykiatriska utredningar och kan då omfatta flera olika tillstånd förutom ADHD. 

Mindler har en privat mottagning i Stockholm som kan erbjuda privata ADHD-utredningar, men även andra neuropsykiatriska utredningar, klicka här för att läsa mer om vilka.

Hur får man en adhd-utredning i Stockholm?

För att genomföra en ADHD-utredning i Stockholm finns det flera alternativ. Du kan antingen vända dig till din vårdcentral och få en remiss skickad till en psykiatrisk mottagning, eller skriva en egenremiss till en offentlig eller privat specialistmottagning. Det kan dock dröja runt 1-2 år innan du får hjälp om du söker dig till primärvården.

Hur får man en privat ADHD-utredning i Stockholm?

En annan möjlighet är att besöka Mindlers mottagning i Stockholm (Fridhemsplan, Kungsholmen) som kan erbjuda privata ADHD-utredningar. Genom Mindler kan du boka tid för en utredning och få hjälp av legitimerade psykologer som specialiserat sig på att diagnosticera ADHD. Går du den här vägen så har du ett första kostnadsfritt samtal bokat inom ett par dagar. 

Vad innebär en privat utredning i Stockholm?

Att genomföra en privat ADHD-utredning i Stockholm innebär att man väljer att själv betala för utredningen istället för att vänta på att få den utförd genom Region Stockholms Psykiatri. Utredningen som utförs av privata mottagningar håller minst lika hög nivå när det kommer till kvalitet som de utredningar som genomförs via regionen.

Den stora fördelen med en privat utredning är att det är betydligt kortare väntetider, vilket innebär att du kan komma igång med din utredning, behandling och andra stödinsatser betydligt snabbare än om du går via regionen.

Vad kostar en privat adhd-utredning på Mindler mottagning i Stockholm?

Mindler erbjuder komplett privat adhd-utredning för 29 000kr. Det första steget är en kostnadsfri konsultation på 10-15 min. Under detta samtal har du möjlighet att få svar på frågor om utredning och tillsammans med psykologen besluta om du vill gå vidare till nästa steg.

Hur går en adhd-utredning till på Mindlers mottagning i Stockholm?

En adhd-utredning hos Mindler ser exakt likadan ut oberoende av vilken region. Läs mer om hur Mindler går till väga vid ADHD-utredningar.

Privat adhd utredning för barn och vuxna hos Mindler

Mindlers mottagning i Stockholm tar emot både barn och vuxna för privata adhd-utredningar. 

Författare: Rebecka Dahlgren

Granskad av: Mindlers psykologer

Boka ADHD-utredning i Stockholm

Boka en kostnadsfri konsultation (10-15 min).

Efter att du legitimerat dig med BankID kommer du till kalendern med lediga tider.