Psykoterapeut eller Psykolog som praktiserar i Lund

Vill du träffa en psykolog i Lund? Då kan du göra det genom Mindler. Vi har över 100 psykologer som tar emot patienter via videosamtal i vår app. Det spelar alltså ingen roll om du befinner dig i Stockholm, Sundsvall eller på semester i Thailand. Du kan alltid träffa en psykolog i vår app till vanlig patientavgift.

Kognitiv beteendeterapi i Lund

Om du bor i Lund och vill prova Kognitiv beteendeterapi finns Mindler som ett alternativ till att besöka en fysisk mottagning. KBT genom Mindler är kopplat till landstinget vilket innebär att kostnaden är endast 100 kronor för en 25 minuters terapisession med någon av våra legitimerade psykologer.

Vill du Läsa mer om KBT – kognitiv beteendeterapi fungerar?

Att gå i terapi i Lund

När du bestämmer dig för att gå i terapi är det viktigt att du kollar din terapeuts legitimation. Detta är en kvalitetsstämpel på att du får träffa en professionell kontakt. Det är skillnad på att vara KBT terapeut och legitimerad KBT psykolog. En KBT terapeut kan ha gått en kortare kurs inom KBT medan för att bli legitimerad psykolog krävs det att man har klarat fem års universitetsstudier samt avlagt ett års PTP tjänst.

Vill du studera till psykolog går det att göra via Lunds universitet. Psykologprogrammet på Lunds universitet är 10 terminer långt, alltså fem års heltidsstudier. Programmet innefattar studier inom psykologi såväl som juridik, statistik, sociologi samt praktik. Efter avklarade universitetsstudier krävs det vinterliggare ett års praktiskt tjänstgöring under handledning av en erfaren psykolog för att få sin psykologlegitimation.

Vill du läsa om flera terapimetoder? Förutom KBT har vi på Mindler bland annat psykologer som har långt erfarenhet inom ACT – acceptance and commitment therapy, PDT – psykodynamisk terapi, och DBT – dialektisk beteendeterapi.

Vill du läsa mer om olika diagnoser? På Mindler har vi psykologer som bland annat är specialiserade på att behandla ångest, depression, utmattningssyndrom, stress, social fobi och mycket mer.

Nedan kan du se några av de psykologer på Mindler som praktiserar i Lund.