Hitta en legitimerad psykolog i Tranås

Många vårdcentraler – framför allt på mindre orter – har inga anställda psykologer. Den som söker vård för t.ex. depression erbjuds i vissa fall endast läkemedel, trots att Socialstyrelsen rekommenderar samtalsterapi som första behandlingsalternativ.

I vår app kan du boka tid hos en KBT-psykolog och få hjälp via videosamtal inom 24 timmar – utan remiss. Inga telefonköer. Inga läkarbedömningar. Ingen restid.

Är svenska inte ditt modersmål? Vi erbjuder terapi på 20 olika språk. Klicka här för att hitta en psykolog som passar dig.

Kognitiv beteendeterapi i Tranås

KBT är en metod som har starkt vetenskapligt stöd för behandling av många olika psykiatriska tillstånd, till exempel depression, ångest, fobier, kronisk smärta, sömnproblem, OCD och missbruk. Kognitiv beteendeterapi syftar till att förändra dina tankar och beteenden här och nu, så att du gör mer av sådant som du mår bra av och mindre av de beteenden som skapar ohälsa.

Huvudfokus ligger på nuet och på framtiden. Behandlingens mål är, något förenklat, att lösa dina problem snarare än att undersöka varför de har uppstått. Du deltar aktivt i terapin och får ofta så kallade hemläxor – övningar som hjälper till att etablera nya, friska vanor. Alla behandlare på Mindler är legitimerade KBT-psykologer med minst fem års utbildning och ett års klinisk erfarenhet.

Ladda ned vår app och prata med en psykolog i Tranås idag.

FAQ:

Vad är Mindler?
Mindler är Sveriges största digitala psykologmottagning. Hos oss kan du träffa en psykolog via videosamtal. Vi har över 250 legitimerade psykologer som arbetar hos oss och därför kan vi garantera dig en psykologtid inom 24 timmar. För dig som bor i Tranås och vill träffa en psykolog på primärvårdsnivå är Mindler ett digitalt alternativ till din lokala vårdcentral.

Fakta om Tranås:

Län: Jönköpings län
Befolkningsmängd: 18 903 (2020)
Kommun: Tranås kommun

Var kan du som lider av psykisk ohälsa i Tranås vända dig?

Organisationer:

Akut hjälp:

  • 112
  • 1177 Vårdguiden på telefon
  • Socialtjänsten