Pressmeddelande

Mindler tar in pengar för fortsatt tillväxt inom digital vård av psykisk ohälsa

Mindler grundades under våren 2018 och erbjuder digital vård av psykisk ohälsa. Bolaget växer i hög takt och tar nu in ytterligare kapital för att stärka upp teamet och vidareutveckla sin digitala vårdplattform. Leder finansieringsrundan gör Luminar Ventures och även befintliga ägare, bla T3 invest och AHM deltar.

Psykisk ohälsa är en växande utmaning för samhället. I Sverige uppger 1,6 miljoner svenskar att de är i behov av vård för psykiska problem och väntetiderna i primärvården är långa. Tyvärr hinner många patienter försämras avsevärt innan de får rätt hjälp, vilket inte bara drabbar individen utan även kostar företag och samhället miljardbelopp varje år.

Mindler är det första digitala vårdbolaget som fokuserar enbart på psykisk ohälsa. De har i dagsläget över 90 legitimerade psykologer anslutna till sin digitala tjänst som har behandlat tusentals patienter. Tjänsten är ansluten till landstinget genom det fria vårdvalet vilket innebär en patientavgift 100kr och frikort gäller. Tjänsten innehåller en mobilapp där patienter kan boka ett möte med legitimerad psykolog, oftast samma dag, samt en webbplattform som är utformad för digital vård, både för psykologer och patienter.

”Varje krona vi investerar går till att förenkla och förbättra arbetet inom just psykisk vård. Produkten utformas tillsammans med psykologerna och vi utvecklar nya digitala behandlingsmetoder för att förbättra för patienterna. Vi ser stort intresse inom yrkeskåren, med oss får de vara med och driva digitaliseringen framåt”

Teamet bakom Mindler är väl förberett för att bygga nästa stora vårdbolag och består av Rickard Färdig som är doktor i medicinsk vetenskap, Johannes Hatem som tidigare startat och drivit psykologimottagning och Rickard Lagerqvist som är läkare och medgrundare av bla Werlabs. I och med finansieringen kommer de att anställa fler inom teknikutveckling och digital marknadsföring.

”Vi följer digitalisering inom vården generellt och tror att psykisk ohälsa behöver särskild uppmärksamhet för att bli riktigt bra. Teamet bakom Mindler har lång erfarenhet av vad som krävs och vi ser fram emot att bidra till att fler får möjlighet till psykisk vård” säger Daniel Karsberg, investeringsansvarig på Luminar Ventures.

Om Mindler

Mindler är en ledande plattform inom digital psykisk ohälsa som använder sig av bevisade behandlingsmetoder och erbjuder digitala möten med legitimerade psykologer inom 24 timmar.

Kontakt och intervju:

Rickard Färdig,  0732441330
Rickard Lagerqvist, 0737391502