Mindler » Press & Media » Stureplansgruppen investerar i medarbetarnas mentala hälsa – erbjuder psykologstöd till anställda

Stureplansgruppen investerar i medarbetarnas mentala hälsa – erbjuder psykologstöd till anställda

Stureplansgruppen är Sveriges ledande företag inom besöksnäringen, med verksamheter i Stockholm, Göteborg, Åre och Visby. Nu får deras heltidsanställda på alla orter tillgång till en ny förmån – psykologstöd via den digitala psykologmottagningen Mindler.

På Stureplansgruppens 40 verksamheter i Stockholm, Göteborg, Åre och Visby arbetar ungefär 3000 personer. 40% av dem är under 25 år. En så stor, relativt ung, personalstyrka utspridd på flera orter och i många olika verksamheter ställer höga krav på arbetsgivaren. För att bemöta detta har Stureplansgruppen bestämt sig för att investera i medarbetarnas mentala hälsa genom att erbjuda psykologsamtal i samarbete med Mindler.

– Serviceyrket kan vara tufft och kräver mycket av våra anställda, i en omvärld som ständigt förändras. Det är inte heller ovanligt att våra verksamheter är en av de första arbetsplatser våra anställda har. Detta är utmaningar som finns i hela besöksnäringen, och är något som vi på Stureplansgruppen jobbar aktivt med. Vårt nya samarbete med Mindler är ett av de sätt vi tar oss an de här frågorna, säger Jennica Jonsson, vice VD på Stureplansgruppen.

Mindler har sedan lanseringen 2018 blivit Sveriges största digitala psykologmottagning och har över 300 psykologer i fem länder. Inom ramen för samarbetet kommer Stureplansgruppens heltidsanställda alltså kunna boka in sina egna psykologsamtal och självhjälpsprogram, oavsett var och när de behöver hjälp. Det är som en helt vanlig friskvårdsförmån, men för psykisk hälsa istället för fysisk.

– Att inleda ett samarbete med en branschledande aktör som Stureplansgruppen är förstås väldigt spännande. När en så stor arbetsgivare så tydligt prioriterar psykisk hälsa hos sina anställda, ser vi ofta att andra, liknande aktörer följer efter. Detta kan alltså få positiva konsekvenser för hotell- och restaurangbranschen i stort, och vi är väldigt glada att vara med på den resan säger Sofie Gejler, talesperson på Mindler.

Bild: Stureplansgruppen

Om Stureplansgruppen Stureplansgruppen är Sveriges ledande företag inom besöksnäringen. Företaget grundades 1996 och har som ambition att alltid leverera gästupplevelser i världsklass. Flera av Sveriges mest kända varumärken ingår i vår produktportfölj, som Bank Hotel, L’Avventura, Ekstedt, Nour, Röda Huset, Lucy’s Flower Shop, Spesso och Gamla Riksarkivet. Med en omsättning på 1,3 miljarder sek och verksamheter i Stockholm, Göteborg, Åre och Visby skapar vi unika upplevelser.

Om Mindler Mindler har sedan 2018 byggt Sveriges största digitala psykologmottagning och har över 300 psykologer legitimerade i fem länder. Mindler grundades våren 2018 med visionen att bryta stigman och tabun kring psykisk ohälsa, samt göra den mest effektiva vården för mental hälsa tillgänglig för alla.

Press contact

Amalie Angelskår Chief Revenue Officer

amalie.angelskaar@mindler.se Amalies Linkedin