Mindler » Press & Media » Frida Boisen blir ambassadör för Mindler – gör en nysatsning på initiativet “Nu vågar vi”

Frida Boisen blir ambassadör för Mindler – gör en nysatsning på initiativet “Nu vågar vi”

Med Frida Boisen som ny ambassadör gör Mindler en nysatsning på “Nu vågar vi”, ett initiativ för att lyfta och avstigmatisera ämnet psykisk ohälsa. En serie med avsnitt som gästas av såväl psykologer som kända och okända profiler ska få fler att våga prata om sitt mående.  – Jag är så stolt över att vara Mindlers nya ambassadör. Jag vet hur viktigt det är att krossa stigmat kring psykisk ohälsa. Vi måste våga prata om det. Därför lanserar vi nya samtalsserien “Nu vågar vi”, säger Frida Boisen.

Psykiskt välmående och vikten av att prata om det som känns är en fråga som både Mindler och Frida Boisen brinner för. I “nu vågar vi” kommer vi få ta del av samtal mellan Frida och olika gäster, där ett nytt tema belyses varje månad under 2021. I avsnitten får vi möta både psykologer, privatpersoner och kända profiler som delar med sig av kunskap och personliga historier. Sociala medier-profilen Atooni Al-Adhami, skådespelerskan Julia Lyskova, aktuell från “Thunder in my heart” och Mindlers psykolog Johannes Hatem är några av gästerna som kommer att delta.

Genom öppna samtal är målet att få fler att våga prata om sin psykiska hälsa och avstigmatisera det som idag fortfarande kan kännas tabubelagt.

Samarbetet med Frida växte fram i december 2020 då hon tillsammans med Mindler lanserade “Lilla julkalendern för psykisk hälsa” med gästande profiler som Annika Strandhäll, Charlotte Perrelli, Zeina Mourtada och Magnus Hedman.

– Vi fick så fin respons från såväl medverkande som från människor runt om i landet. Och kände direkt: Det här behöver vi prata mer om, säger Frida Boisen, som programledde satsningen.

Med nu fortsätter Mindler och Frida Boisen att tillsammans försöka göra skillnad för att krossa tabun och stigman kring psykisk ohälsa.

– Att ha Frida som vår nya ambassadör känns väldigt rätt för oss. Frida är en person som delar våra visioner och strävar efter samma sak som vi – att avstigmatisera psykisk ohälsa. Dessa temamånader känns som ett steg i rätt riktning för att göra just det, och förhoppningsvis få fler att våga prata om det som känns jobbigt, säger Amalie Angelskår, marknadschef på Mindler.

Startskottet för “Nu vågar vi” går i juni då månadens tema är ångest. Ytterligare några teman som kommer lyftas under året är depression, utanförskap och sport & psykisk hälsa. Avsnitten kommer släppas successivt under månaderna och kommer finnas tillgängliga på Mindlers sociala kanaler, samt under hashtagen #nuvågarvi.

Om Mindler: Mindler är Sveriges största digitala psykologmottagning med över 300 psykologer som kan hjälpa på över 20 olika språk. Sedan 2018 har Mindler hjälp tusentals människor att få en professionell kontakt, helt utan väntetider och till vanlig patientavgift.

Om Frida: Frida Boisen är författare, journalist och programledare och är också en av Sveriges mest uppskattade talare. Frida Boisen är välkänd som en av Sveriges starkaste medieprofiler och är aktuell med hennes självbiografiska roman ”Berätta aldrig det här”. Nyligen vann hon tv-priset Kristallen, utsågs hon till Årets digitala influencer och mottog svenska FN-förbundets stafettpinne för sin folkbildande insats för FN:s globala mål.

Läs mer på Frida Boisens officiella webbsajt här.

Press contact

Amalie Angelskår Chief Revenue Officer

amalie.angelskaar@mindler.se Amalies Linkedin