Psykologer för vården

Arbetar du inom vården och känner att du behöver psykologiskt stöd? Psykologer för vården är ett initiativ för att enkelt kunna erbjuda kostnadsfria psykologsamtal till personal inom hälso- och sjukvården under den rådande krisen.

Tre enla steg för att komma igång

1.Skapa ett konto

När du har laddat ned appen identifierar du dig med BankID och skapar ett konto med din arbetsmejladress. Du får sedan svara på några frågor om ditt aktuella mående.

2. Välj psykolog

Du väljer sedan bland lediga psykologer och när du ska betala ditt besök använder du koden ”stödsamtal”.

3. Boka en tid

När det sedan är dags för ditt samtal kommer psykologen att ringa upp dig i appen.

FAQ

Vad kostar det?

Det är gratis för vårdpersonal och Mindler AB står för hela samtalskostnaden.

Vilka räknas som vårdpersonal?

Alla som arbetar kliniskt inom sjukvård och äldreomsorgen och har ett behov av stöd kopplat till den nuvarande krisen.

Har ni tystnadsplikt?

Ja, tystnadsplikten mellan psykolog och patient gäller även här. Det som sägs i samtalen stannar mellan dig och din psykolog.

Hur många samtal?

Vi erbjuder två kostnadsfria stödsamtal åt alla som arbetar inom vården. Detta ska ses som första hjälpen i en tuff krissituation. Om det är så att våra psykologer gör bedömningen att patienten behöver fördjupat stöd kommer vi att hänvisa till en regelrätt behandling antingen online eller fysiskt.

Om Mindler

”Vi strävar efter en jämlik och rättvis vård för psykisk ohälsa”

2018 grundades Mindler av psykologerna Rickard Färdig och Johannes Hatem samt läkaren och tech-entreprenören Rickard Lagerqvist.  Visionen med Mindler är att alla ska få möjligheten att träffa en psykolog på lika villkor; oavsett var man bor eller vilka ekonomiska förutsättningar man har.

Mindler är idag Sveriges största digitala psykologmottagning där du kan träffa en psykolog via videosamtal. Vi har över 300 psykologer som arbetar med att ta emot patienter direkt i vår app och varje dag genomförs hundratals psykologsamtal via videolänk. Mindler är ansluten till Region Stockholm genom det fria vårdvalet, vilket innebär en patientavgift på 250 kr per besök och att frikort gäller.