Parterapi i Malmö - kom igång snabbt privat

Mindler erbjuder privat parterapi på vår fysiska Malmö mottagning där du och din partner kan få hjälp med relationsproblem.

I den här artikeln kan du läsa mer om hur parterapi går till samt andra vanliga frågor du kan tänkas ha.

Telefontid öppettider:

Vardagar mellan 09:00 – 17:00

Jörgen Kocksgatan 9 211 20 Malmö

Hittar du inga tider i kalendern? Vänligen ring för tidsbokning: 040 628 85 97

Terapi hos Mindler

Prata med en psykolog online hos Mindler

  • Videosamtal för 100kr kronor (eller frikort)

  • Arbeta på egen hand med våra självhjälpsprogram (IKBT)

  • Ingen väntetid

  • Mindler är en del av primärvården

Psykologer som arbetar hos Mindler

Vi har flera psykologer som kan hjälpa dig

Söker ni parterapi i Malmö stad?

I Malmö stad finns det flera sätt att få hjälp när relationen inte känns eller fungerar som ens förväntningar. Om det är trassligt i relationen kan ett alternativ vara att ni tillsammans pratar med en relationspsykolog.

Ibland kan det vara både tidskrävande och svårt att bli remitterad till en relationspsykolog-eller sexolog via Malmö stad. Därför väljer många att vända sig till privat parterapi. I och runtomkring Malmö-regionen finns det många alternativ till relationsterapi:

  • Mindlers mottagning i Malmö stad erbjuder privat parterapi med kort väntetid och fast pris per tillfälle. Läs längre ner om hur terapisessionerna fungerar på mottagningen.

  • Det finns även andra privata aktörer som erbjuder parterapi i Malmö stad.

  • Det tredje alternativet är familjerådgivning i Malmö stad (Ej privat – längre väntetid för första samtal och mellan samtal).

Att känna oro inför att föreslå parterapi för sin partner

Om du känner oro inför att föreslå parterapi för din partner, så kan det vara ett bra val att prata ut med en psykolog först. På så sätt kan psykologen hjälpa dig att förstå var problemet ligger i relationen, samt ge dig hjälp med att strukturera upp problemen i er relation på ett bra sätt. Detta kan underlätta inför att du ska föreslå parterapi för din partner.

Hur går privat parterapi till på Mindlers mottagning i Malmö?

Fokus ligger på kommunikation samt beteende- och tankemönster. I terapin får ni prata om relationens styrkor och svårigheter, era olika och gemensamma behov samt hur ni ser på de svårigheter som har kommit att uppstå över tid. Ni kommer lära er att kommunicera med er partner och arbeta med konkreta strategier mellan mötena med er terapeut.

Samtalen med terapeuten består av en bedömning, situationen och historien av varför ni är här. Detta följs av en behandlingsfas där ni arbetar med era beteenden och tankemönster utifrån en gemensam målbild. Avslutningsvis gör vi till en plan för vidmakthållande av goda beteenden och för att minska risken för att falla tillbaka i tidigare negativa strukturer.

Ni börjar med att boka en tid som passar er genom att ringa till Mindler på telefonnummer: +46 40 628 85 97.

Vad kostar parterapi i Malmö och hur lång är en behandling?

Priset för parterapi i Malmö är 1595kr per samtal om ni väljer att gå via Mindler.

Det är svårt att säga hur lång tid en behandling tar eftersom det beror på hur parets situation ser ut. Vanligt är att en behandling sträcker sig mellan 5-15 sessioner.

Hur funkar det med äktenskapsrådgivning?

Att lösa en kris i ett äktenskap (eller vilket annat typ av partnerskap som helst egentligen) börjar med ett åtagande, nämligen att bestämma sig för att sitta ner tillsammans i närvaro av en tredje person, psykologen. Detta i sig är betydelsefullt eftersom det visar att båda individerna är intresserade av att förändra situationen. Själva processen därefter är liknande för hur det går till i vanlig parterapi.