Mindler » Artiklar » Övrig info » Vad ska man säga till sina barn under kristider?

Vad ska man säga till sina barn under kristider?

Prata med en psykolog online hos Mindler

  • Videosamtal för 100kr kronor (eller frikort)

  • Arbeta på egen hand med våra självhjälpsprogram (IKBT)

  • Ingen väntetid

  • Mindler är en del av primärvården

Psykologer som arbetar hos Mindler

Vi har flera psykologer som kan hjälpa dig

I tider som dessa när alla är oroliga är det många som undrar vad man ska säga till barnen för att de inte ska bli rädda. Många försöker att mörka och inte berätta vad det som försiggår men detta kan förvärra barnens oro. I detta inlägg har Mindlers psykolog Victoria sammanställt råd till dig som förälder.

Victoria Trepp – chefspsykolog hos Mindler

Ett råd är att svara på barnens frågor. Lyssna på vad det är som de verkligen vill har svar på. Lägg inte in egna tolkningar på vad du tror barnen vill ha svar på. Det är även bra att fråga barnen vad de redan vet. På detta sätt får du kunskap över vad de faktiskt vet och om det förkommer felaktigheter i denna information. Du visar då även ditt barn att du är öppen för att de ställer frågor. Vilket gör att du öppnar upp för en diskussion om något som kan upplevas som väldigt svårt.

Ett sätt att trygga barn är att förmedla att du faktiskt har koll på vad som sägs i nyheter och vad myndigheterna rekommenderar. På så sätt kan barnen släppa denna kontroll själva. Försök också att inte visa dina egen oro för barnen. Prata gärna med andra om din egen oro när barnet sover eller du är säker på att de inte hör.

Fler inlägg