Psykolog & samtalsterapi i Uppsala

Psykologer i Sverige

Vi kan hjälpa dig i Uppsala

Letar du efter en psykolog som praktiserar i Uppsala? Då kan Mindler vara den snabbaste och enklaste vägen till hjälp.

  • Videosamtal

  • Ingen väntetid

  • 100kr kr per samtal & frikort gäller

  • Välj bland 200+ legitimerade psykologer

  1. Klicka på "Boka ett möte"

  2. Ladda ner vår app

  3. Välj en psykolog & tid som passar dig.

Psykologer som arbetar i Uppsala

Vi har flera psykologer som kan hjälpa dig

Prata med en legitimerad psykolog i Uppsala

Bor du i Uppsala och vill träffa en psykolog? Då kan vi på Mindler vara den snabbaste och enklaste vägen till att få hjälp. I vår app får du träffa en legitimerad psykolog, utan väntetider och du behöver inte skaffa en remiss hos din vårdcentral. Allt du behöver göra är att ladda ned appen och välja bland lediga tider och psykologer. Samtalen genomförs online via video.

Kognitiv beteendeterapi i Uppsala

Alla våra psykologer är legitimerade och hos oss kan du påbörja en KBT-behandling med någon av dem. KBT är en evidensbaserad terapiform som är bevisat effektiv mot exempelvis ångest, depression och olika typer av rädslor. Inom KBT fokuserar man på relationen mellan beteenden, tankar och känslor.

Utbildad psykolog i Uppsala

I Uppsala går det att utbilda sig till psykolog vid Uppsala universitet. Varje år erbjuder Uppsala universitet cirka 180 studenter att läsa psykologprogrammet. Psykologprogrammet i Uppsala är en femårig yrkesutbildning, den förbereder både för behandlingsinsatser vid olika psykiska problem och för förebyggande arbete. Utbildningen ger dessutom de blivande psykologerna träning i de arbetsmetoder som används inom psykologens olika verksamhetsområden.

För att få kalla sig psykolog krävs, förutom utbildningen, också att man gjort ett års praktik under handledning av en erfaren psykolog. Därefter får man söka psykologlegitimation hos Socialstyrelsen. Det här gäller oavsett utbildningsort – socialstyrelsen utfärdar legitimationer för alla som studerat till psykolog i Sverige.

FAQ:

Vad är Mindler? Mindler är Sveriges största digitala psykologmottagning. Hos oss kan du träffa en psykolog via videosamtal. Vi har över 200+ legitimerade psykologer som arbetar hos oss och därför kan vi erbjuda dig en psykologtid utan väntetid. För dig som bor i Uppsala och vill träffa en psykolog på primärvårdsnivå är Mindler ett digitalt alternativ till din lokala vårdcentral.

Fakta om Uppsala:

Län: Uppsala län Kommun: Uppsala kommun

Var kan du som lider av psykisk ohälsa i Uppsala vända dig?

Organisationer:

Akut hjälp:

  • 112

  • 1177 Vårdguiden på telefon

  • Socialtjänsten

Läs mer på Uppsala kommuns hemsida

Psykologer som arbetar i Uppsala