Mindler » Artiklar » Övrig info » Frida Trönnberg: Sprid Hashtaggen #alltserfintut

Frida Trönnberg: Sprid Hashtaggen #alltserfintut

image0

Prata med en psykolog online hos Mindler

  • Videosamtal för 100kr kronor (eller frikort)

  • Arbeta på egen hand med våra självhjälpsprogram (IKBT)

  • Ingen väntetid

  • Mindler är en del av primärvården

Psykologer som arbetar hos Mindler

Vi har flera psykologer som kan hjälpa dig

Jag heter Frida och är en av de 100 kvinnor som under hashtaggen #alltserfintut berättar om min förlossningsskada och den kamp jag har fört mot sjukvården för att kunna få hjälp. Hashtaggen heter just #alltserfintut eftersom det är det många kvinnor med förlossningsskador får höra när de söker hjälp. Kunskapen om förlossningsskador inom vården är så pass liten att det ofta krävs många läkarbesök innan muskelskador kan konstateras. Jag har haft tur och är opererad av den främsta läkaren i landet när det gäller förlossningsskador. Jag driver ett instagramkonto som heter @heltunderliv där jag lägger upp rehabövningar för bäckenbotten samt informerar kvinnor med förlossningsskador hur de söker hjälp.

Att få en förlossningsskada som inte sys korrekt och som du heller inte får hjälp för, innebär ofta ett stort psykiskt lidande för kvinnan. Utbrändhet, depression och PTSD är till exempel något som kan drabba kvinnor med förlossningsskador. Jag själv har en psykologkontakt via Mindler som hjälper mig med smärthantering. Flera kvinnor som har förlossningsskador kan även behöva ha nära till en toalett, varvid Mindler är smidigt eftersom man kan befinna sig hemma.

Jag hoppas att #alltserfintut ska bryta tabut gällande dessa skador och att vårdens kunskap om förlossningsskador ska öka markant.

Fler inlägg