Mindler » Artiklar » Nu vågar vi prata om OCD » Sanna om sina tvångstankar.

Sanna om sina tvångstankar.

hand

Prata med en psykolog online hos Mindler

  • Videosamtal för 100kr kronor (eller frikort)

  • Arbeta på egen hand med våra självhjälpsprogram (IKBT)

  • Ingen väntetid

  • Mindler är en del av primärvården

Psykologer som arbetar hos Mindler

Vi har flera psykologer som kan hjälpa dig

Sanna har svarat på några frågor om sina tvångstankar.

– När upptäckte du att du hade symptom på OCD? Det började redan i tidiga tonåren, även om jag då inte visste att det var symptom som liknande OCD. Det ”kom ”tillbaka” när jag var runt 23 år.

– Vilka symptom hade du? Jag har haft olika grader av tvångstankar och tvångshandlingar. Allt ifrån att vara rädd att skada någon, till att glömt spisen på, inte släckt ljusen eller inte låst dörren.

– Hur fick du hjälp med din OCD? Jag fick hjälp genom att jag åkte in till psykakuten två gånger (första gången var jag inte helt mottaglig för hjälp). Jag blev remitterad till en terapeut/kurator och fick medicin.

– Har du några råd till andra som har eller tror att dom har OCD? Först och främst vill jag att du ska veta att du aldrig är ensam. Jag kände mig oroligt ensam med mina obehagliga tankar, men ju mer jag pratade om det insåg jag att så var inte fallet. Stäng inte in dig själv och dina tankar. Prata. Våga be om hjälp- det är en styrka att räcka ut handen till någon annan.

#Nuvågarvi

Fler inlägg