Prata med en psykolog i Umeå

Bor du i Umeå och letar efter en legitimerad psykolog? Med Mindler får du träffa en psykolog helt utan väntetid vare sig du bor i Umeå eller någon annanstans i landet. Ett 25 minuters samtal i vår app kostar alltid 100 kronor om du inte har frikort, då är det gratis. Gränsen för frikort i Umeå ligger på cirka 1150 kronor. Detta innebär att aldrig behöver betala mer än 1150 kronor för sjukvård under ett års tid om du bor i Umeå.

Psykoterapeut i Umeå

Alla psykologer som arbetar på Mindler är legitimerade och du kan träffa dem vare sig du bor i Umeå eller någon annanstans i landet. Att vara legitimerad psykolog innebär att man har gått fem år på psykologprogrammet samt gjort ett års PTP – praktisk tjänstgöring för psykologer. En psykoterapeut kan däremot ha flera utbildningsbakgrunder och i botten vara socionom, sjuksköterska eller till och med präst. För att bli psykoterapeut vidareutbildar man sig sedan inom psykoterapi. Både psykolog och psykoterapeut är skyddade titlar av socialstyrelsen vilket innebär att det är olagligt att använda sig av dem utan att faktiskt ha fått dem utfärdade. Varken psykolog och psykoterapeut ska förvirras psykiatriker med en psykiatriker som är en läkare specialiserad inom psyksika sjukdomar. I Umeå kan man utbilda sig till både psykolog, psykoterapeut och psykiatriker.

Psykologprogrammet i Umeå

Vill du läsa till psykolog kan du göra detta på psykologprogrammet vid Umeå universitet. Psykologprogrammet vid Umeå universitet har kursstart vid både hösttermin och vårterminen. Programmet innebär 5 års heltidsstudier och förutom kurser i psykologi kommer du att få läsa juridik, pedagogik och sociologi. Du kommer även få utbildning inom KBT (kognitiv beteendeterapi) och PDT (psykodynamisk terapi)

KBT – kognitiv beteendeterapi – i Umeå

KBT är en typ av terapi som till skillnad från PDT (psykodynamisk terapi) är inriktad på att förstå förhållandet mellan hur du tänker, agerar och känner vid olika givna situationer.

Läs mer om KBT – kognitiv beteendeterapi.

Nedan kan du läsa mer om några av våra psykologer som praktiserar i Umeå.