Mindler » Umeå

Psykolog & samtalsterapi i Umeå

Psykologer i Sverige

Vi kan hjälpa dig i Umeå

Letar du efter en psykolog som praktiserar i Umeå? Då kan Mindler vara den snabbaste och enklaste vägen till hjälp.

  • Videosamtal

  • Ingen väntetid

  • 100kr kr per samtal & frikort gäller

  • Välj bland 200+ legitimerade psykologer

  1. Klicka på "Boka ett möte"

  2. Ladda ner vår app

  3. Välj en psykolog & tid som passar dig.

Psykologer som arbetar i Umeå

Vi har flera psykologer som kan hjälpa dig

Prata med en psykolog i Umeå

Bor du i Umeå och letar efter en legitimerad psykolog? Med Mindler får du träffa en psykolog utan långa väntetider vare sig du bor i Umeå eller någon annanstans i landet. Ett 25 minuters samtal i vår app kostar alltid 100 kronor om du inte har frikort, då är det gratis. Gränsen för frikort i Umeå ligger på cirka 1150 kronor. Detta innebär att aldrig behöver betala mer än 1150 kronor för sjukvård under ett års tid om du bor i Umeå.

Psykoterapeut i Umeå

Alla psykologer som arbetar på Mindler är legitimerade och du kan prata med dem vare sig du bor i Umeå eller någon annanstans i landet. Att vara legitimerad psykolog innebär att man har gått fem år på psykologprogrammet samt gjort ett års PTP – praktisk tjänstgöring för psykologer. En psykoterapeut kan däremot ha flera utbildningsbakgrunder och i botten vara socionom, sjuksköterska eller till och med präst. För att bli psykoterapeut vidareutbildar man sig sedan inom psykoterapi. Både psykolog och psykoterapeut är skyddade titlar av socialstyrelsen vilket innebär att det är olagligt att använda sig av dem utan att faktiskt ha fått dem utfärdade. Varken psykolog eller psykoterapeut ska förvirras med en psykiatriker som är en läkare specialiserad inom psyksika sjukdomar. I Umeå kan man utbilda sig till både psykolog, psykoterapeut och psykiatriker.

Psykologprogrammet i Umeå

Vill du läsa till psykolog kan du göra detta på psykologprogrammet vid Umeå universitet. Psykologprogrammet vid Umeå universitet har kursstart vid både hösttermin och vårterminen. Programmet innebär 5 års heltidsstudier och förutom kurser i psykologi kommer du att få läsa juridik, pedagogik och sociologi. Du kommer även få utbildning inom KBT (kognitiv beteendeterapi) och PDT (psykodynamisk terapi)

KBT – kognitiv beteendeterapi – i Umeå

KBT är en typ av terapi som till skillnad från PDT (psykodynamisk terapi) är inriktad på att förstå förhållandet mellan hur du tänker, agerar och känner vid olika givna situationer.

Läs mer om KBT – kognitiv beteendeterapi.

FAQ:

Vad är Mindler? Mindler är Sveriges största digitala psykologmottagning. Hos oss kan du träffa en psykolog via videosamtal. Vi har över 200+ legitimerade psykologer som arbetar hos oss och därför kan vi erbjuda dig en psykologtid utan väntetid. För dig som bor i Umeå och vill träffa en psykolog på primärvårdsnivå är Mindler ett digitalt alternativ till din lokala vårdcentral.

Fakta om Umeå:

Län: Västerbottens län Befolkningsmängd: 89,607 (2020) Kommun: Umeå kommun

Vart kan du som lider av psykisk ohälsa i Umeå vända dig?

Organisationer:

Akut hjälp:

  • 112

  • 1177 Vårdguiden på telefon

  • Socialtjänsten

Läs mer på Umeå kommuns hemsida

Psykologer som arbetar i Umeå