Att träffa en psykolog i Borås

Steget till att träffa en psykolog kan kännas stort för många. För en del kan det kännas stigmatiserat att be om hjälp. Andra kanske har tänkt på det länge men inte orkat ta tag i sina problem på allvar. Mindler finns som ett alternativ till dig som inte kan, vill eller orkar ta dig till en fysisk mottagning och i vår app kan du träffa en psykolog vare sig du bor i Borås eller någon annanstans i Sverige. Priset för en terapisession hos oss är 100 kronor och om du har frikort är det kostnadsfritt.

KBT eller PDT och andra typer av terapi i Borås

Två vanliga terapiformer är KBT och PDT. PDT står psykodynamisk terapi och det är förmodligen denna typ av terapi som man tänker på om man föreställer sig stereotypen av en psykolog och en patient som ligger på en divan och pratar om sin barndom. fokuserar mycket på lära känna sig själv, sina relationer till andra människor och att du själv ska hitta svaren på dina problem. Det vill säga, klassisk samtalsterapi och har rötterna i Sigmund Freud. KBT är en modern form av terapi och här är fokus på att reda ut sambanden mellan tankar, känslor och beteenden. I KBT är det vanligt att du får så kallade hemläxor med övningar som du ska göra mellan terapisessionerna. Alla psykologer som arbetar på Mindler är legitimerade KBT psykologer, det vill säga att de är specialiserade på KBT och du kan boka ett besök med någon av dem oavsett om du bor i Borås eller befinner dig på semester i utlandet.

Är du intresserad av att läsa mer om hur KBT – kognitiv beteendeterapi eller PDT – psykodynamisk terapi fungerar? Lär dig mer om ACT eller DBT. Du kan även läsa mer om terapi generellt.

Att utbilda sig till psykolog i Borås

För dig som vill plugga till psykolog och bor i Borås är det närmaste alternativet Göteborgs universitet. Psykologprogrammet ges tyvärr inte ut på högskolan i Borås.

Psykologer i Borås på Mindler

På Mindler har vi inga psykologer som är bosatta i Borås men ett stort antal som praktiserar i den närliggande staden Göteborg. Du kan se några av dem i listan nedan.