Letar du efter en psykolog i Jönköping

Att få tag på en psykolog är inte alltid lätt. Enligt svensk lag har du rätt att få träffa en psykolog via din vårdcentral och detta gäller oavsett vilket landsting som du tillhör. Detta är inte en självklarhet för många men egentligen är det ganska logiskt. Psykisk ohälsa är en sjukdom och precis som att du har rätt till vård om du drabbas av en hjärtinfarkt så ska du kunna få behandling för till exempel en depression. Trots lagkrav är det inte alla vårdcentraler som erbjuder psykologhjälp. Detta innebär att många som bor i Jönköping ofta inte har någon annan möjlighet för att träffa en psykolog via privat mottagning. Att träffa en psykolog privat kostar i regel runt 1000 kronor per besök.

Vi på Mindler finns som ett alternativ till dig som bor i Jönköping och inte får en professionell samtalskontakt via din vårdcentral. Alla psykologer som arbetar hos oss på Mindler är legitimerade vilket innebär att de har gått fem år på psykologprogrammet plus ett års praktisk tjänstgöring för psykologer. Vi har psykologer som är specialiserade inom alla möjliga olika fält och har förmodligen fler specialkompetenser än någon fysisk psykologmottagning i hela landet.

Boka terapi i Jönköping

Vill du gå i terapi i Jönköping? Då kan du enkelt ladda hem appen och boka ett första bedömningssamtal. Varje videosamtal kostar 100 kronor upp till att du har kommit upp i beloppet som gäller för frikort. I Jönköping ligger gränsen för högkostnadsskyddet på cirka 1150 kronor.

KBT i Jönköping

Vill du gå i KBT terapi i Jönköping? KBT står för kognitiv beteendeterapi och är en form av terapi som är inriktad på att förstå sambandet mellan tankar, beteenden och känslor. Detta är en evidensbaserad form av terapi som är effektiv mot att behandla exempelvis ångest, fobier och depression. Alla psykologer som arbetar på Mindler är legitimerade psykologer med inriktning KBT och om du vill boka någon laddar du enkelt ned appen.

Läs mer om KBT – kognitiv beteendeterapi.

Fakta om Jönköping: Jönköping är Sveriges tionde största tätort och det bor cirka 93,797 människor där (data från 2015). 

Nedan kan du se några av de psykologer hos Mindler som bor i Jönköping