Mindler » Artiklar » Nu vågar vi prata om panikångest » Anne-Marie om sin panikångest

Anne-Marie om sin panikångest

Anne-Marie om sin panikångest.

När kände du att du började få panikångest? – Första gången jag fick panikångest var för mer än 10 år sedan efter att min pappa gick bort. Då visste jag inte vad panikångest var, så min mamma och jag åkte till sjukhuset då jag trodde att jag skulle dö. Men det visade sig vara panikångest.

Vilka symptom fick du? – Symptomen jag fick var hjärtklappningar, yrsel, tankar som rusade och andnöd. Och en stark känsla av att någonting var fel.

Hur lång tid tog det innan du sökte hjälp och hur blev du bemött? – Det tog flera år innan jag sökte hjälp, eftersom att jag inte hade koll på när jag kunde få det och i vilka situationer. I början blev jag inte alls bra bemött. Fick höra av läkare att jag var hypokondriker och att det inte var något fel på mig.

Kan du hantera din panikångest idag? – Idag kan jag hantera min panikångest mycket bättre än vad jag kunnat tidigare. Den kommer inte lika ofta och när den väl gör det så är jag i dag medveten om att det går över. Jag har lärt mig att bara rida igenom vågen och tänka på andningen.

Hur ser din vardag ut idag? – Min vardag idag är nästan helt fri från panikångest. Jag vet helt ärligt inte vad det är som fått den att försvinna. Men något jag är helt säker på är att man aldrig vet när den dyker upp. Sluta aldrig söka hjälp är mitt råd. Forska i din egna hjärna. Lär känna din egna kropp och våga fråga om hjälp. För man är absolut inte ensam. Öva varje dag på din tacksamhet och dina positiva tankar, så kommer dom en dag att segra.

anne marie om sin panikångest

Prata med en psykolog online hos Mindler

  • Videosamtal för 100kr kronor (eller frikort)

  • Arbeta på egen hand med våra självhjälpsprogram (IKBT)

  • Ingen väntetid

  • Mindler är en del av primärvården

Psykologer som arbetar hos Mindler

Vi har flera psykologer som kan hjälpa dig

Fler inlägg