Rickard Lagerqvist - Medgrundare av Mindler

Rickard Lagerqvist är i grunden läkare men har de senaste åren arbetat som entreprenör. Innan Rickard grundade Mindler startade han bland annat blodprovtagningstjänsten Werlabs samt vårdbemanningsföretaget Colivia.

Linkedin

Kort info om Mindler:

Mindler är ett svenskt vårdföretag som erbjuder KBT-behandling online. Förutom Sverige bedrivs även verksamhet i Nederländerna, Frankrike, England och Danmark.

  • Antal anställda: 250
  • Grundades: 2018

Varför startades Mindler?

”Vi startade Mindler med visionen att alla ska ha samma möjlighet till professionell psykologisk vård.”

Grundtanken med Mindler är att göra vården för psykisk ohälsa mer jämlik. 1/3 av landets vårdcentraler saknar tillgång till psykologer och på många håll i landet är det i princip omöjligt att få hjälp inom vettiga tidsramar. Idag kan du få professionell hjälp inom 24 timmar oavsett var du befinner dig via Mindler.

Vad är din vision med Mindler?

Vi vill tillgängliggöra den bästa möjliga vården för psykisk ohälsa för hela världen och få fler att söka hjälp för sina problem. En av ambitionerna med Mindler har alltid varit att bryta ned de stigman som är relaterade till psykisk ohälsa. Jag är nöjd när det anses lika självklart att träffa en psykolog som det är att gå till sin läkare.

Vilken företagskultur eftersträvar ni?

Vi arbetar varje dag för att bli Sveriges bästa arbetsgivare för psykologer. Att arbeta som psykolog hos Mindler är ett modernt sätt att arbeta. Vi erbjuder bland annat sex timmars arbetsdag, flexibla arbetstimmar och möjligheten att arbeta från utlandet.