Psykolog & samtalsterapi i Linköping

Psykologer i Sverige

Vi kan hjälpa dig i Linköping

Letar du efter en psykolog som praktiserar i Linköping? Då kan Mindler vara den snabbaste och enklaste vägen till hjälp.

  • Videosamtal

  • Ingen väntetid

  • 100kr kr per samtal & frikort gäller

  • Välj bland 200+ legitimerade psykologer

  1. Klicka på "Boka ett möte"

  2. Ladda ner vår app

  3. Välj en psykolog & tid som passar dig.

Psykologer som arbetar i Linköping

Vi har flera psykologer som kan hjälpa dig

Prata med en legitimerad psykolog i Linköping

Bor du i Linköping och vill träffa en psykolog? Då kan vi på Mindler vara den snabbaste och enklaste vägen till att få hjälp. I vår app får du träffa en legitimerad psykolog, utan väntetider och du behöver inte skaffa en remiss hos din vårdcentral. Allt du behöver göra är att ladda ned appen och välja bland lediga tider och psykologer. Samtalen genomförs online via video.

Kognitiv beteendeterapi i Linköping

Alla våra psykologer är legitimerade och hos oss kan du påbörja en KBT-behandling med någon av dem. KBT är en evidensbaserad terapiform som är bevisat effektiv mot exempelvis ångest, depression och olika typer av rädslor. Inom KBT fokuserar man på relationen mellan beteenden, tankar och känslor.

Psykologer i Linköping

I Östergötlands största stad finns 53 psykologer per 100 000 invånare.

I Linköping finns ett drygt tjugotal psykologer som listat sig själva eller sin psykologmottagnings hemsida via nätet. Men förmodligen finns många fler psykologer än så verksamma i Linköping eller i trakterna runt omkring.

Psykologbrist i Linköping

Det råder brist på psykologer i nästan alla svenska landsting. I mars 2019 presenterade Socialstyrelsen ett pressmeddelande med budskapet att det råder fortsatt brist på en rad yrkesgrupper inom sjukvården, där psykologer är en av de legitimationsgrupper som det berör. I 18 av landets 21 landsting ser Socialstyrelsen att det råder psykologbrist i bland annat Östergötland. Högst antal psykologer relativt befolkningen finns i Uppsala och Stockholms län.

FAQ:

Vad är Mindler? Mindler är Sveriges största digitala psykologmottagning. Hos oss kan du träffa en psykolog via videosamtal. Vi har över 200+ legitimerade psykologer som arbetar hos oss och därför kan vi erbjuda dig en psykologtid utan väntetid. För dig som bor i Linköping och vill träffa en psykolog på primärvårdsnivå är Mindler ett digitalt alternativ till din lokala vårdcentral.

Fakta om Linköping:

Län: Östergötlands län Befolkningsmängd: 164 616 (2020) Kommun: Linköpings kommun

Var kan du som lider av psykisk ohälsa i Linköping vända dig?

Organisationer:

Akut hjälp:

  • 112

  • 1177 Vårdguiden på telefon

  • Socialtjänsten

Läs mer på Linköpings kommuns hemsida

Psykologer som arbetar i Linköping