Prata med en Psykolog i Arboga hos Mindler

Vill du prata med en psykolog i Arboga? Då kan Mindler vara ditt bästa alternativ. Hos oss kan du träffa en psykolog för 100 kr per besök. Samtalen sker via videosamtal direkt i vår app och är en del av den offentliga vården. Över 300 psykologer arbetar hos oss. ladda ned och boka redan idag.

  • Videosamtal med legitimerade psykologer
  • 100 kronor per besök eller gratis med frikort
  • Helt utan väntetider

Legitimerade psykologer i Arboga

Psykisk ohälsa kan se ut på många olika sätt.

Svåra fall ska psykiatrin (”psykvården”) ta hand om, precis som akut- och specialistsjukhusen behandlar komplicerade fysiska skador och sjukdomar. De här vårdinrättningarna tillhör sekundärvården.

Samma uppdelning ska ske vid mindre allvarliga tillstånd: vårdcentralerna – primärvården – ska behandla patienter med lättare psykisk och fysisk ohälsa, eller slussa dem vidare till andra mottagningar.

Den här principen fungerar oftast bra när det gäller kroppsliga besvär. Men den som söker vård för ej akuta psykiska problem – som måttlig depression, oro eller tvångstankar – får inte alltid rätt hjälp.

Det saknas nämligen psykologer på många vårdcentraler i landet – trots att Socialstyrelsen rekommenderar samtalsterapi som första insats för flera vanliga psykiatriska diagnoser.

För den som vill träffa en psykolog men inte får någon hjälp på sin lokala vårdcentral finns det numera ett alternativ: onlineterapi.

Mindler erbjuder samtal med legitimerade KBT-psykologer via videolänk. Vanlig patienttaxa gäller, och du behöver ingen remiss. Max 24 timmars väntetid. Ladda ned appen här

Samtalsterapi i Arboga-området

Det kan vara svårt att hitta en bra samtalsterapeut, särskilt på små orter som till exempel Arboga, där urvalet är mindre. Vem som helst kan kalla sig för ”samtalsterapeut” – titeln är inte skyddad. Därför är det klokt att välja en legitimerad psykolog som behandlare. Svenska legitimerade psykologer har minst fem års utbildning – inklusive en grundutbildning i psykoterapi – och minst ett års klinisk erfarenhet bakom sig.

Att träffa en psykolog på en privat mottagning kan dock bli dyrt. Många söker sig därför till vårdcentralen för att få remiss till en landstingsansluten psykolog. Men den vägen kan vara lång och besvärlig. Ibland finns det inte ens några anställda psykologer i den lokala primärvården. Via Mindler får du träffa en psykolog oavsett om du bor i Arboga eller någon annanstans i Sverige.

KBT i Arboga

Den som i stället söker psykologhjälp online via Mindler får en tid inom 24 timmar, utan remiss. Och eftersom Mindler samarbetar med landstinget gäller vanlig patienttaxa (100 kronor per tillfälle) och frikort.