Från Vettet – Avsnitt 2

fran vettet landningssida 3840x1200-4
Anna-Sane-3

Från Vettet – Avsnitt 2

“Ofrivillig barnlöshet blir så mycket fokus på avsaknaden av barn. Och ja, ett barn är ju det jag kämpar för, men det som är jobbigt sträcker sig långt bortom barnlängtan.”

I avsnitt 2 får vi lyssna till Anna Sane. Hon berättar om den mentala utmaningen i att försöka skaffa barn, bortom den uppenbara barnlängtan som det ofta fokuseras på. Om varför de flesta känner sig oförstådda av omgivningen. Hur kan man ta kontroll över en situation som inte går att kontrollera? Hon delar med sig om sorgen efter att ha förlorat barn under graviditeten. Det svåra i att navigera en sorg där omgivningen saknar regler för hur de ska bete sig och man själv måste styra, och om vikten av att känna sig validerad i sin sorg.

Mindlers psykolog Kaisa Hope delar med sig av sina tankar och råd kring ofrivillig barnlöshet.

Om Anna Sane Anna Sane har efter år av missfall och fertilitetsbehandlingar startat bolaget Tilly som ska göra resan enklare för andra med samma problem. Hon brinner för att öka medvetenheten kring den mentala utmaning som fertilitetsproblem innebär. ”Det handlar om så otroligt mycket mer än att längta efter ett barn”.

Lyssna där poddar finns!

Från vettet är ett samarbete mellan Mindler och Heja Livet. Var tredje vecka släpps ett avsnitt med en intressant vinkel inom ämnet mental hälsa.