Mindler » Press & Media » Hélène Barnekow tar över efter Mindlers grundare

Hélène Barnekow tar över efter Mindlers grundare

Onlinepsykologen Mindler fortsätter att bygga om i toppen. Hélène Barnekow föreslås som ny styrelseordförande, efter att grundaren Rickard Färdig lämnat bolaget. 

”Potentialen i digital psykologisk vård är enorm”, säger den tidigare Telia-vd:n Hélène Barnekow.

Hélène Barnekow

"Jag är stolt över att ha blivit föreslagen som ordförande för Mindler”, säger Hélène Barnekow. Foto: Cornelia Jönsson I november blev Rickard Färdig den sista av de tre grundarna att lämna Mindler. Psykologen Rickard Färdig var styrelseordförande, och lämnade av hälsoskäl. Nu meddelar Mindler att man föreslår Hélène Barnekow som ny styrelseordförande. 

”Hennes breda erfarenhet och visionära tänkande är precis vad vi behöver på vår resa som pionjärer inom digital psykologi.” säger Erica Larson, som sedan september 2023 är vd på Mindler, i en kommentar. 

Hélène Barnekow har bland annat varit vd för Telia, och vd för Microsoft Sverige. Hon lämnade styrelsen i Creades 2021 och har sedan 2022 suttit i Handelsbankens styrelse. Som investerare har Hélène Barnekow bland annat gått in i Buddy company och Xshore. 

”Potentialen i digital psykologisk vård är enorm och nödvändig från ett samhällsperspektiv och Mindler ligger i framkant för denna utveckling,” säger Hélène Barnekow.

Under 2022 omsatte Mindler 188 miljoner kronor, medan rörelseförlusten rusade iväg till 196 Mkr vilket ledde till bland annat personalneddragningar och en avveckling av verksamheten i Frankrike. Enligt Erica Larsson landade omsättningen 2023 på omkring 250 Mkr. 

Mindler

Mindler erbjuder psykologisk vård online, genom samarbete med sjukvårdssystem, företagshälsovård och försäkringsbolag.

Bolaget grundades av läkaren Rickard Lagerqvist och psykologerna Rickard Färdig och Johannes Hatem. Under 2023 lämnade alla tre sina roller i bolaget.

Största ägare i Mindler är svenska riskkapitalfonden Luminar Ventures, franska Ventech Capital, Schibsted Tillväxtmedier och Back in Black Capital där familjen Lundin är delägare.