Gunilla Rask

  Jag arbetar som privatpraktiserande legitimerad psykolog (2000) /psykoterapeut (2008) /handledare (2012) alla med inriktning KBT vid min egna mottagning. Jag har även en certifiering inom AFT (Affektfobiterapi) samt utbildar mig pågående i AEDP (Accelerated Experiential Dynamic Psychotherapy) vilket är en mer anknytningsbaserad relationell terapimetod.

  Jag arbetar med varierande problematik, bla. depression, panikångest, fobier, social fobi, stressrelaterad ohälsa, smärtproblematik, sexuella övergrepp. Har erfarenhet av att arbeta med utredning och behandling till personer med ex autism , ADD, ADHD. Jag arbetar alltid utifrån klientens målbeskrivning för att hitta möjliga vägar till förändring till att komma loss och gå vidare.

  Jag valde att läsa till psykolog efter några års arbete inom vårdyrke då jag ville arbeta med att få till förändring för den enskilda personen. Det jag tycker mest om med mitt arbete är att en klient inser att den med egen kraft kan förändra livet i en positiv riktning och hittar verktygen hen behöver för detta och använder dem.

  Att arbeta digitalt ser jag som en spännande möjlighet att kunna möta de som inte kan hitta vägen in rent fysiskt till min mottagning.

  Jag talar förutom svenska även engelska.

  Arbetar helst med diagnoser som:
  ADHD/ADD, IBS (irritable bowel syndrome eller irritabel kolon), Nedstämdhet/depression, Panikångest/panikattacker, Social ångest/social fobi, Stress/utmattning, Sömnstörning, Ångest/oro
  Behandlar genom
  KBT
  Tidigare arbetslivserfarenhet
  Privat mottagning, Specialist psykiatri
  legitimerad psykolog sedan
  2000
  Tar emot patienter på följande språk
  Svenska, Engelska
  Bor i:
  Karlstad