Mindler startar samarbete med AjaBajaCancer

Mindler startar samarbete med AjaBajaCancer

Psykologstöd för familjer med cancerdrabbade barn

Mindler startar nu ett samarbete med den ideella föreningen AjaBajaCancer som erbjuder stöd åt familjer med ett barn som har drabbats av cancer.

Varje år drabbas drygt 300 barn av cancer i Sverige vilket även innebär drygt 300 familjer som måste gå igenom något av det värsta som en familj kan tänkas möta. Tanken bakom samarbetet mellan Mindler och AjaBajaCancer är att erbjuda psykologhjälp åt föräldrar som går igenom detta. Följ länken nedan för att läsa mer om de psykologer på Mindler som erbjuder stöd åt dessa föräldrar:

Bakom AjaBajaCancer står Ellinor Stattin och Tove Jansson som är mammor till barn som har drabbats av cancer. Genom egna erfarenheter och samtal med andra föräldrar har de funnit saker som kan utvecklas och förbättras för att underlätta vardagen för familjer med barncancer. Ett exempel på detta är att många föräldrar upplever att det saknas professionellt och lättillgängligt samtalsstöd. Att gå igenom en behandling för barncancer utsätter hela familjen för extrema prövningar vilket  kan leda till att föräldrarna efter barnets behandling själv blir sjukskrivna om det inte finns möjlighet för stöd under behandlingen för föräldrarna.