Tidigare arbetslivserfarenhet: Primärvård, Privat mottagning, Specialist psykiatri

Legitimerad psykolog sedan 2007

Tar emot patienter på Engelska, Svenska

Mim Gavel är legitimerad psykolog och psykoterapeut med inriktning KBT. Mim driver Mim Psykologi och bedriver psykologisk behandling och psykoterapi i sin mottagning i Saltsjöbaden och tar även emot patienter via videosamtal.

Mim bestämde sig redan som tolvåring att hon skulle bli psykolog, då hon ville hjälpa människor att må bra genom att samtala. Det beslutet har hon aldrig ångrat och roligast med yrket är variationen och utbytet i mötet med olika klienter. Det finns ständigt möjligheter att ständigt lära sig något nytt.
Fördelarna med videovård och med att arbeta digitalt är att psykologisk behandling blir tillgänglig för alla, oavsett var man bor. Det ger också dem som normalt inte skulle söka sig till en vårdcentral, eller som av annan anledning har svårt att ta sig till en mottagning möjligheten att få hjälp. Mim upplever att digital vård är ett utmärkt komplement till fysisk vård.

Mim arbetar med psykisk ohälsa hos både vuxna, ungdomar och barn och har särskild erfarenhet av depression, ångest och fobier och även livskriser, relationsproblem och föräldrafrågor. Hon genomför behandling på svenska eller engelska.